Printer Friendly Version Успешно изведена војна вежба у Батајници @ 7 April 2021 07:35 AM


6. април 2021.

Успешно изведена војна вежба у Батајници


Председник Србије Александар Вучић и престолонаследник и председавајући Канцеларији за хуманитарне послове и омладину Краљевине Бахреин шеик Насер бин Хамад Ал Калифа присуствовали су приказу наоружања, војне опреме и способности дела јединица Војске Србије на Војном аеродрому "Пуковник Миленко Павловић" у Батајници.
Након завршетка програма кроз тактичко-технички збор представљена су средства наоружања и војне опреме из развоја домаће индустрије.
Вучић и гост из Бахреина упознали су се том приликом са најновијим наоружењем и опремом, које је представио помоћник министра одбране Ненад Милорадовић.
Приказу су присуствовали и потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.
Изасланик краља Бахреина је у разговору са министром Стефановићем, који му је поклонио бодеж Војске Србије, исказао захвалност, оценивши да Србија може да буде поносна на војну опрему коју производи и да, након свега што је видео, постоји много области за сарадњу двеју земаља.
Приказ је завршен налетом авиона и постројавањем учесника вежбе у којој је било ангажовано 400 припадника Министарства одбране и Војске Србије, више од 25 борбених возила и борбених система, као и 12 ваздухоплова.

Извор: www.srbija.gov.rs
Фото: Танјуг