Printer Friendly Version КУВАЈТ @ 31 December 2021 12:01 PM

КУВАЈТ


Држављанима Републике Србије je дозвољен улаз у Државу Кувајт. Приликом доласка у Државу Кувајт сви путници старији од 6 година имају обавезу да покажу негативан PCR тест на Covid – 19, не старији од 48 сати, као и да буду у кућном карантину у трајању од 10 дана по доласку, са могућношћу окончања карантина након што добију негативан PCR резултат узет најмање 72 сата по доласку. Путници треба да инсталирају апликације "Shlonik" и "Kuwait-Mosafer" на своје мобилне телефоне, као и да се пре доласка пријаве преко следећег сајта https://kuwaitmosafer.gov.kw/home.html .
Визе се издају само лицима која су потпуно вакцинисана било којом од следећих вакцина одобрених у Кувајту:
• Pfizer Biontech (Comirnaty), две дозе;
• AstraZeneca/Oxford(Vaxzevria), две дозе;
• Moderna, две дозе и
• Johnson & Johnson једна доза.
Обавезно је приложити сертификат којим се потврђује извршена потпуна вакцинација једном од наведених вакцина одобрених у Кувајту. Сертификат мора да садржи QR код, који ће верификовати надлежна одељења пре издавања визе.
За путнике који су у потпуности вакцинисани вакцинама Sinopharm, Sinovac или Sputnik V, потребан је доказ или да су примили и једну дозу вакцине AstraZeneca (Vaxzevria), Janssen, Moderna или Pfizer-BioNTec (Comirnaty) или да по доласку ураде додатна 2 PCR теста о свом трошку и имају потврду о уплати послату на  https://kuwaitmosafer.gov.kw/home.html пре поласка на пут.
Путници са потврдом о вакцинацији против Covid-19 издатој у Кувајту морају предочити сертификат преко апликација: Immune, Kuwait Mobile ID или Kuwait-mosafer, док они са потврдом о вакцинацији против Covid-19 издатом ван Кувајта морају имати QR код на сертификату, или аплоудовати сертификат на https://vaxcert.moh.gov.kw/SPCMS/PH/CVD_19_Vaccine_External_Registratio… .
Од недеље, 2. јануара 2022. године, особе које су примиле 2. дозу било које од вакцина против Covid-19 које је одобрила Држава Кувајт у периоду од 9 месеци од тог датума, сматраће се непотпуно вакцинисаним, осим ако не приме трећу одобрену вакцину против Covid-19, бустер дозу.