Printer Friendly Version Отправница послова Амбасаде Сања Видаковић са генералним секретаром кувајтске Централне агенције за јавне тендере @ 27 October 2022 12:03 PM

Кувајт: Отправница послова Амбасаде Сања Видаковић са генералним секретаром    
              кувајтске Централне агенције за јавне тендере                       
                 
                 
Пред предстојеће економске консултације са Кувајтом планиране да се одрже у новембру текуће године у Кувајту, отправница послова Амбасаде Републике Србије у Кувајту Сања Видаковић је на нашу иницијативу посетила г.Осаму Ал-Дуаиџа генералног секретара кувајтске Централне агенције за јавне тендере (Central Agency for Public Tenders - CAPT), који је детаљније информисао о раду агенције којом руководи.


У делокругу рада Агенције је осим регистрације, класификације и квалификације извођача, добављача и пружалаца услуга и регулисање поступака и контрола процеса јавних набавки, спровођење правила јавних тендера и процедура надметања и доделе, као и контрола и ревизија продужења и обнове постојећих уговора, сервисирање жалби и предузимање одговарајућих радњи преко управног одбора CAPT и комисије за жалбе.


Транспарентност и пружање једнаких могућности за све учеснике тендера представљају главне принципе на којима Централна агенција за јавне тендере заснива свој рад и пружа услуге.


Г.Ал-Дуаиџ је у разговору евоцирао сећања посебно на обострано неговану економску билатералу, која има дугу и позитивну традицију, указујући на некадашњи „златни период“ осамдесетих и деведесетих година прошлог века изузетно успешне сарадње, оличене у то време значајној вредности робне размене.

Љубазно је понудио посебно личну и асистенцију агенције којом рукововоди у интензивирању наше комуникације са економским структурама у земљи, у циљу јачања билатералне сарадње у том домену.


Са наше стране је, такође, указано да богату историју разумевања и пријатељства између наше земље и Кувајта и изражена спремност и жеља за јачање билатералне сарадње осим на политичком, такође и на плану економије, инвестиција, здравства, туризма, инфраструктуре, као и војне сарадње.


С. Видаковић је изнела да је ситуација са коронавирусом умногоме омела сарадњу две земље на економском плану, која је и пре тога била у застоју услед оправданих разлога на обе стране.

Информисала је о бројним иницијативама које је Амбасада Републике Србије у Кувајту предузела у претходном периоду, практично изнова покрећући важне сегменте економске сарадње са Кувајтом.